Patarimai dėl išorinio optimizavimo

Dirbti su paieškos sistemomis nelengva, kadangi toks karalius kaip „Google“ labai atsakingai ir rimtai kontroliuoja svetaines. Taip pat teikia įvairius atnaujinimus, tad SEO specialistai turi ne tik mokytis dirbti su naujiniais, bet ir tuo pačiu tinkamai tvarkyti klientų SEO. Tikriausiai daugiausia klausimų kyla dėl išorinio optimizavimo, kuris yra antras pagal svarbumą, padedantis kilti paieškos sistemose.

Pirma patariame valdyti nuorodų tinklą. Kadangi viskas čia veikia elementariai: vartotojai ieško informacijos „Google“ pagal kažkokį raktažodį, o paieškos rezultatai reitinguojami atsižvelgiant į nuorodų kokybę. Tad kurkite kokybišką, gerą ir autoritetingą nuorodų kiekį. Čia dažniausiai, kiekis nėra rodiklis, tačiau jei turite daug kokybiškų nuorodų turite garantą, jog būsite paieškos sistemos topose.

Turinio marketingas labai glaudžiai siejamas su SEO, kadangi paieškos sistemoms turinys yra toks pats svarbus, kaip ir vartotojui, kad jis apsilankytų svetainėje. Turinys turi būti unikalus, įdomus ir su tam tikrai raktažodžiais, svarbu, kad neklaidintų vartotojų.

Kaip gauti naujų nuorodų? Taip paprastai naujų natūralių nuorodų negalima lengvai gauti, nebent lankytojui labai patinka prekė ar paslauga ir jis pasidalina nuoroda be raktažodžio puslapyje. Taip pat daug, kas priklauso ir nuo rinkos, jeigu rinkoje esate tikrai gerai žinomas, jumis ir dalinsis.

Taip pat reikia nepamiršti, kad pozicijos taip lengvai nekyla, reikia ilgą laiką dirbti su atgalinių nuorodų gavimu. Tad tai nuolatinio darbo bei kantrybės reikalaujantis darbas. Jei jau gavote nuorodą, tai nereiškia, kad tą pačią dieną jūsų reitingas pakils. Užtrunka nemažai laiko kol atgalinė nuoroda būna suindeksuojama bei patikrinama jos vertė. Tad kaip negalima paskaičiuoti kiek reikės link’ų, taip negalima nuspėti ir trukmės.

Svarbu, kad jei jau pradėjote darbą ir pasiekėte rezultatų, nemeskite jo, kadangi pozicijos pradės ir vėl kristi. Išorinis optimizavimas yra nuolatinis darbas, tad jo negalima apleisti. Juk tai sunkus darbas, kuris galiausiai atsiperka su kaupu.

Scroll to Top