Atgalinės nuorodos ir Google reitingas

Jei esate kada nors susidūrę su SEO tikriausiai žinote, kad nuorodų rinkimas yra sudedamoji SEO optimizavimo dalis, o kokybiškas rinkimas gali padidinti svetainės reitingą. Tai paprastai vadinama atgalinių nuorodų (angl. — backlinks) rinkimu. Taigi, pradėkime nuo to, kas gi yra tos atgalinės nuorodos. Backlink’ai yra svetainėse arba tam tikroje svetainėje esančios nuorodos, kurios klientą nukreipia būtent į optimizuojamą svetainę. Jos svarbios dėl to, kad jų gausumas parodo paieškos sistemai „GOOGLE“, jog jūsų svetainė ne tik populiari, bet ir patikima, todėl pagal šiuos kriterijus svetainė tiesiog turi aukštesnę poziciją paieškoje. Tačiau atgalinių nuorodų rinkimas turi ir taisykles, apie kurias ir pakalbėsime.

Jeigu turite daug nuorodų, tai dar nereiškia, kad jos yra kokybiškos bei gali jums suteikti aukštas pozicijas. Pirma, nuorodos neturi būti klaidinančios vartotojų, tarkim, nuoroda vedanti į transporto paslaugas patalpinta receptus teikiančioje svetainėje — tai jau klaidinanti nuoroda. Atsiminkite, jog jūs norite atsivesti klientus į savo svetainę ir kad jie kažką pirktų iš jos. Nuoroda privalo būti naudinga, o ne klaidinanti reklama. Tad talpinkite nuorodas susijusiame turinyje, o ne bet kokioje svetainėje. Kuo daugiau nuorodų iš susijusio turinio, tuo backlink’o kokybė geresnė, o tai reiškia, kad ir reitingas paieškos sistemoje kyla.

Kodėl svarbų turėti protingą skaičių nuorodų? Taigi, kuo svetainė, kurioje patalpinta atgalinė nuoroda, puslapio reitingas aukštesnis, tuo ir atgalinė nuoroda turi efektyvumo. Bet paieškos sistemos nori išvengti beviltiško manipuliavimo nuorodomis, todėl nukreipiamų nuorodų skaičius yra dalinamas iš nuorodų jau esančių visoje svetainėje. Tarkim, jeigu svetainė, kurioje pasitalpinote nuorodą, turi dar kokias 5 nuorodas, tuomet reitingą dalinsitės su visomis svetainėmis. Todėl ieškokite tokių svetainių, kurios yra kokybiškos ir neturi daug nuorodų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top