Lankytojo kelias svetainėje (breadcrumbs)

Lankytojo kelias (breadcrumbs) – svarbi optimizavimo paieškos sistemoms dalis.

Patogus lankytojo kelias internetinėje svetainėje padeda jiems greitai ir paprastai atrasti ieškomą svetainės turinį. Be to – langytojo kelias paieškos sistemai padeda suprasti, kokį turinį webmasteris nurodo kaip svarbiausią. Nors svetainės dominavimas Google paieškoje didele dalimi priklauso nuo jos stiprumo, tačiau tinkamai paruoštas lankytojo kelias svetainėje taip pat padeda gauti paieškos sistemos nuolankumą.

Suplanuokite lankytojo kelią remiantis tituliniu puslapiu.

Titulinis puslapis daugumoje internetinių svetainių yra lankomiausias ir į jį lankytojai „nutūpia“ dažniausiai. Dėl to svarbu suplanuoti, kaip patogiai kiekvieną puslapį atras lankytojas, patekęs į titulinį, pavyzdžiui – kategorijų ir subkategorijų principu, jei svetainė yra elektroninė parduotuvė – tuomet produktus verta suklasifikuoti. Svarbiausi svetainės puslapiai turėtų būti lengviausiai pasiekiami.

Dar didesniam lankytojo patogumui – lankytojo kelio nuorodos (breadcrumb list).

Kad lankytojas, naršydamas po svetainę, galėtų be vargo atrasti kelią atgal – reikalingos lankytojo kelio nuorodos. Pavyzdžiui, iš titulinio puslapio patekęs, į kategoriją, iš ten – į subkategoriją, o iš subkategorijos – į prekės puslapį, lankytojas vienu pelytės paspaudimu galėtų patekti į bet kurį iš šių puslapių (pvz.: titulinis → kategorija → subkategorija → prekės puslapis).

Formuodami lankytojo kelią – naudokite nuorodas žodžiuose.

Kai lankytojo kelią formuojate tekstinėmis nuorodomis – tą kelą lengviau supranta ir paieškos sistemos. Be to – lankytojams šis metodas taip pat priimtinas ir patogus.

Iš 404 puslapio nukreipkite lankytoją į svarbiausius svetainės puslapius.

Lankytojai dažnai patenka į neveikiančius svetainės puslapius (neteisingai įveda Url adresą ir t.t.). Kai taip nutinka – svarbu, kad jis nepabėgtų iš svetainės, tad reikalingos nuorodos į svarbiausius svetainės

Scroll to Top