Rel=”nofollow” atributas

Rel=”nofollow” atributas – ginklas prieš komentaruose siaučiančius „spamerius“.

Kai ant nuorodos uždedamas „nofollow“ atributas – Google supranta, kad ta nuoroda neperleidžia svetainės reputacijos („sulčių“) kitai svetainei, į kurią ta nuoroda veda. Šis atributas žymimas rel=”nofollow” ir įsiterpia tarp nuorodos adreso ir pavadinimo, pavyzdžiui: <a href=”http://www.svetainesadresas.lt” rel=”nofollow”>nuorodos pavadinimas</a>. Šis atributas Jūsų svetainei gali būti naudingas tuomet, kai joje yra blog’as, kuriame bet kas iš lankytojų gali palikti komentarus. Per komentarus „spameriai“ palieka nuorodas ir taip savo svetainėms gauna dalį Jūsų puslapio reputacijos.

Rel=”nofollow” atributą galite uždėti automatiškai.

Daugumos blog’ų programinės įrangos šį atributą išorinėms nuorodoms uždeda automatiškai, tačiau ne visos – kai kuriuose blog’uose tai reikia nustatyti rankiniu būdu. Ši taisyklė galioja ir komentarams, ir bet kokiam svetainės turiniui, kurį gali įkelti patys lankytojai (user-generated content), pavyzdžiui forumuose.

Nuorodoms į patikimas svetaines – rel=„nofollow“ atributas nereikalingas.

Jei esate tikri, kad svetainė, į kurią veda nuoroda – patikima, tuomet tai nuorodai „nofollow“ atributas nėra reikalingas. Link’ų dalinimas svetainėms, kurias Google laiko „spameriais“ gali pridaryti žalos Jūsų pačių svetainės reputacijai, tačiau padalinus nuorodas patikimoms svetainėms – jokia žala negresia, dėl to į jas einančioms nuorodoms „nofollow“ atributas nereikalingas.

Nofollow“ atributas visoms išorinėms nuorodoms – naudojant automatinę „META“ žymę.

Jei norite, kad visos iš Jūsų svetainės išeinančios nuorodos turėtų „nofollow“ atributą – galima naudoti automatinę „META“ žymę (robots meta tag): <meta name=”robots” content=”nofollow”>. Daugiau apie tai skaitykite Webmaster Central Blog.

Scroll to Top