SEO tekstų naudingumas

Visame pasaulyje populiarios paieškos sistemos, tokios kaip Google, Bing, Yahoo bei kitos itin vertina svetainės turinį bei kaip dažnai informacija svetainėje yra atnaujinama. Pilnai paieškos sistemų taisykles išpildžiusios svetainės turi aukščiausias pozicijas paieškoje, kitaip tariant, jos yra labiau gerbiamos nei kitos. O tos svetainės, kurių turinys keičiamas pasyviai yra ne tokios mėgstamos ir jų reitingas dažniausiai būna žemas. Tad norint įtikti pagrindinėms paieškos sistemoms galima pasitelkti SEO tekstus, kurie praplečia svetainės turinį bei padeda pakelti reitingą. Tad dviejų dalių straipsnyje ir aptarsime, kaip reikia parašyti gerą SEO straipsnį.

Pirma, pradėkime nuo to kas yra SEO tekstas/straipsnis. Tai paprastai 250 – 500 žodžių tekstas. Lietuvos rinkoje straipsniai būna nuo 250 žodžių, o užsienio rinkoje negali būti mažiau nei 450 žodžių. Paprastai straipsnis yra parašytas pagal temą, kuri atitinką raktažodį. Tik reikia nepamiršti, jog SEO straipsniai turi būti skirti ne tik paieškos sistemoms, bet ir lankytojams. Teikti jiems naudą, kadangi tai padeda pritraukti naujų lankytojų į svetainę.

SEO tekstas – dažniausiai 300-500 žodžių tekstas, kuris yra parašytas puslapio idėją atitinkančia tema, naudojant raktinius žodžius. SEO rašiniai turėtų būti skirti ne tik paieškos sistemoms, bet ir lankytojams, todėl sakiniai turi būti rišlūs, o visas tekstas susijęs ir nuoseklus.

Taip pat straipsnyje geriau nenaudoti per daug raktinių žodžių užtenka nuo 3 iki 4. Kitaip sakant 2 procentai viso rašinio. Jei raktažodžių bus per daug, tai ne tik nepadės, bet ir padarys žalos. Kai saikingai naudojami raktažodžiai, tuomet paieškos sistema supranta, kad tekstas yra natūralus ir draugiškas lankytojui. O ir pats skaitytojas gali jį skaityti be jokios abejonės, jog kažkas ne taip.
Taigi, straipsnio tęsinys „SEO tekstų naudingumas (2 dalis)„.

Scroll to Top