Kaip kurti puslapių antraštes (title tag)?

Nurodykite puslapių antraštes naudodami title tagus.

Title tag’as tiek lankytojams, tiek ir paieškos sistemoms nurodo, kas rašoma/rodoma konkrečiame puslapyje. Kuo išsamesnė puslapio antraštė – tuo lengviau lankytojai jį randa, kadangi paieškos užklausų būna pačių įvairiausių. Taip pat svarbu, kad kiekvienas svetainės puslapis turėtų skirtingus title tag’us, kadangi skiriasi puslapių funkcijos ir turinys. Kitaip tariant – kiekvieno puslapio antraštė turi nurodyti paieškos sistemai, kuo tas puslapis skiriasi nuo kitų.

Puslapių antraštes (title) matomos kaip paieškos užklausų rezultatų antraštės.

Jūsų sukurtas title tekstas yra svarbus ir tuo, kad tai yra tarsi pristatomasis sakinys, kurį apie jūsų svetainę sužino potencialūs lankytojai. Jie, į paieškos laukelį įvedę užklausą, pirmajame užklausos rezultatų puslapyje išvysta 10-ies svetainių sąrašą su aprašymais. Pirmasis pabrauktasis sakinys – tai puslapio antraštė (title), po ja matomas puslapio adresas, o po adresu – puslapio „meta aprašymas“ („meta aprašymas“ taip pat kiekvienam puslapiui turėtų būti unikalus – jį perskaičius turi būti aiškus puslapio turinys). Jei jo nenurodote savo svetainės puslapiuose, tuomet Google (arba kita paieškos sistema) automatiškai sugeneruoja iš puslapio ištrauktą aprašymą.

Kurdami puslapio antraštes, pasistenkite vengti:

  • nieko apie puslapio turinį nepasakančių žodžių, tokių kaip: „Untitled“, „New page1“ ir pan.;
  • frazių, kurios būtų visiškai nesusijusios su puslapio turiniu;
  • ekstremaliai ilgų antraščių, kurios būtų nenaudingos svetainės lankytojams;
  • nereikalingų raktažodžių.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top